Nordisk samarbejde

2013: Erfaringskonference september, se det flotte program: Invitasjon og program.

Studiebesøg fra Trygghetssykepleiertjenesten i Bergen kommune
SUFO blev kontaktet sidst i januar fra Bergen Kommune, idet de gennem et EU program der hedder Leonardo mobilitet, hvor Bergen kommune i 2013 har fokus på forebyggende hjemmebesøg og gerne ville lave et studiebesøg til Danmark. Studiebesøget blev derfor lagt i forbindelse med vores årskursus, hvor de 4 ”tryghedssygepleier” – Marit Jarland, Gunn Johannessen, Ellen Moltubakk og Bjørg Rolvsvåg deltog.
Studiebesøgende blev i Holbæk, København, Lejre og Roskilde, således at rejseafstanden ikke blev for stor. Ved at tilbyde 4 forskellige kommuner som studiebesøg, fik de mulighed for at se forskelligheder, ligheder og størrelser på kommuner. Stor tak til alle 4 kommuner for at sætte deres tid og gæstfrihed af til at modtage studiebesøg. Jeg ved at vi alle har haft nogle fantastiske inspirerende dage med de ”norske piger”, bestemt en god måde at vidensdele på.
Vi fik udvekslet pjecer, hvor der i pjecen om tryghedsbesøg i Bergen er et fint fokus på tryghed i hjemmet – både brand, hensigtsmæssig indretning og fald.
Det var inspirerende at høre om tilgangen til tryghedsbesøg i Bergen – sygepleje er universelt og tilpasset lokale forhold.
Her ligner Norges og Danmarks velfærdssamfund hinanden. Ligeledes fik vi alle en fin bog om Bergen som gave.Kirsten Foss Andersen udleverede SUFOS bog: “Det lille skub”, som vores gave til dem. Som I kan se i følgende link har Holbæk Kommune været gode til at få lavet en fin presse omtale. se omtale her. I kan læse en lille rapport fra besøget, som er udarbejdet af Gunn, Marit, Ellen og Bjørg.
Med venlig hilsen og på vegne af SUFO
Vibeke Reiter

Nordisk Samarbejde: I april har SUFO haft besøg af kollegaer fra Sverige, som er meget interesseret i, hvordan vi arbejder med vores forebyggende hjemmebesøg. Se et lille referat fra Gitte.
På billdet er de fleste af deltagerne fra mødet.

 

Norges erfaringskonferance 3-4 september: programmet 2012
Dette er Norges 5 erfaringskonferance og det bliver afholdt i Trondheim.

2011
: Konferance i Oslo til d. 5 og 6 septemper. 
Det har været en forrygende god erfaringskonferance.  


 

Her et billede af de friske norske piger: Bodil Klugerbo fra Trondheim og Elin Hagen fra Tønsberg, som har været med til at arrangere erfaringskonferancen.
Længst til venstre Anne Marie Olsen og Vibeke Reiter, som holdt oplæg omkring 15 års erfaring med forebyggende hjemmebesøg i Danmark. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Scroll til toppen