Den vrisne alderdom er en myte. Danskere over 60 år er den aldersgruppe, der føler sig mest værdsat og anerkendt af andre i deres hverdag. Det er også dem, der oftest mener, at andre mennesker er til at stole på.
Og beder man dem vurdere, hvor tilfredse de alt i alt er med deres liv, er de også den gruppe, der sætter deres tilfredshed med livet højest. Det skriver Politiken torsdag d. 15.9.
Faktisk siger alderen meget om, hvor lykkelig en borger i Danmark typisk vil være. For oplevelsen af lykke i Danmark følger en særlig U-kurve, der er betinget af alder.
Det viser tal fra Danmarks Statistik, der torsdag d. 15.9 udkom med nye tal for danskernes vurdering af deres egen livskvalitet, fordelt på kommuner.
Heraf fremgår det, at fra man er ung og frem mod det tidspunkt, hvor man kan fejre sin 55-, 56-, 57-, 58- og 59-års fødselsdag, falder danskernes tilfredshed med livet gradvis.
Og når man passerer de 60 år, stiger tilfredsheden igen og overstiger endda den livstilfredshed, som ungdommen oplever.
Talmaterialet fra Danmarks Statistik viser desuden, at 50’erne er det årti, hvor danskerne generelt er mest utilfredse med deres liv.
Se en grafisk præsentation af undersøgelsens hovedresultater for din kommune her.