Regeringens ny ældrereform betyder mindre forebyggelse blandt ældre – er det virkelig dét, vi vil?

Et af forslagene i regeringens oplæg til en ældrereform er at fjerne specifikke krav om forebyggende hjemmebesøg, som kommunerne i dag har forpligtelse til at gennemføre (§79a i serviceloven). Men der er brug for forebyggelse hos ældre som aldrig før, og derfor vil det være en katastrofe at nedprioritere den kommunale forebyggelsesindsats.

Med lovgivningen i ryggen giver de forebyggende hjemmebesøg i dag kommunerne mulighed for at opspore og kontakte nogle af de ældre mennesker i vores samfund, som har allermest brug for det.

– Det vil være et kæmpe tilbageslag for forebyggelsesindsatsen for ældre, hvis man afskaffer kravet om forebyggende hjemmebesøg, siger formand for SUFO, Janni Amstrup Hansen og fortsætter: Forebyggelse er jo netop en del af løsningen på nogle af de udfordringer, vi har i Danmark i dag, og som blot ser ud til at vokse sig større.

Der er brug for, at vi som samfund gør noget anderledes som følge af den demografiske udvikling og presset på ældre- og sundhedsområdet. Vi skal investere mere og ikke mindre i forebyggelse.

SUFOs bestyrelse vil nu tage kontakt til ældreministeren og ældreordførerne på Christiansborg. Vi vil nemlig meget gerne uddybe, hvorfor vi mener, det vil være en katastrofe at afskaffe de forebyggende hjemmebesøg.

Scroll to Top
Scroll til toppen